keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kalavalheita Koh Changilla

Vappu sujui meillä oikein mallikkaasti. Vappuaattona juhlimme ja saunoimme suomalaisella kokoonpanolla. Itse menin nukkumaan nopeasti puolen yön jälkeen, mutta kovimmat jaksoivat valvoa sinne auringonnousuun asti. Vappupäivänä olikin vuorossa perinteinen vappulounas, tänä vuonna vähän vähemmän perinteikkäästi Skypen välityksellä. Oltiin tosin vain vappulounaan vierailevina tähtinä ja vähän jäi harmittamaan, että ei päässyt kunnolla osallistumaan.

Eilen olikin vuorossa kauan odotettu kalastusreissu! Aamusta lähdimme kolmentoista hengen kokoonpanolla satamaan ja sieltä löytyi meidän porukalla vuokraama vene. Vene oli oikein kelpoinen ja tilaa riitti ja miehistö oli todella mukava, jos laskuista jätetään ulos yksi beatboxaava kummajainen. Retki kesti lähes koko päivän ja ruoat sisältyivät hintaan. 

Kaloja oli mukava narrata auringon paahteessa ja kyllähän niitä sieltä muutama nousikin. Itse nostin meistä kahdesta ensimmäisenä kalan ja se oli melko mitätön snapperi. Toiselta kalastuspisteeltä nousikin sitten molemmilla pari barrakudaa. Ja sanoi Jonsku mitä tahansa, niin kyllä niiden kanssa sai hetken tapella ennen kuin ne sinne veneeseen sai! Viimeinen saalis meillä olikin yhteinen, se siis kalastettiin Jonskun ongella (Jonskun ollessa uimassa) ja minä vedin sen ylös. Tämä viimeinen olikin ehkä kaikkein kummallisin saalis, myrkyllinen ankerias/merikäärme, ja siihen ei kukaan edes miehistöstä koskenut vaan siima leikattiin poikki ja kaikki koukut ja painot menivät ankeriaan seurana pohjaan. 

Uiminen oli myös reissun huippuhetkiä. Merivesi oli lämmintä ja veneestä pääsi hyppimään veteen. Itse tosin taas nössöilin ja hypin vaan kaiteelta, kun muut huimapäät kiipesivät veneen katolle ja tekivät toinen toistaan hurjempia temppuja. Veneessä oli myös snorklausvälineet, mutta emme menneet riutoille, joten mitään nähtävää ei ollut. 

Illan hämärtyessä hiivimme sitten takaisin kämpille ja sauna lämpiämään. Saunomisen ja lepäilyn jälk
een lähdimme sitten iltapalalle kahden suomalaisen kanssa, ja kiitos heidän, nautimme reissun ehdottomasti parhaan kala-aterian.

Tänään muutamme taas vaihteeksi takaisin Bangkokiin ja siellä sitten seuraavat pari päivää!

- Emma



Kalareissun vene

Aamuväsyneet matkalla kalastamaan

Ensimmäiset kalat - isoin kala on Emman snapperi

Toinen saalis oli hankala barracuda

Hypittiin veneestä

Emman ensimmäinen kala oli snapperi

Jonsku dataa

Lounas veneellä oli herkullinen!

Kalastusporukka

Vappulounaan maisemaa

Iljettävä merikäärme

Pari barracudaa

Meidän vappulounas

1 kommentti:

  1. Ankerias mikää myrkyllinen o !

    http://joukoakoskinen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/104216-vappulounaalle-ankeriasta

    VastaaPoista