torstai 19. toukokuuta 2011

Matkaväsymys iskee!


Aikaa on taas viimeisestä päivityksestä kulunut, mutta paljoakaan ei ole tapahtunut. Nyt, kun reissua on enää alle kaksi viikkoa jäljellä, on molempiin matkalaisiin iskenyt todella voimakas väsymys ja laiskuus. Päivät menevät pitkälti pötkötellessä, leffassa tai kaupoilla. Päivittäin puhumme siitä, mitä teemme ensimmäisenä, kun pääsemme kotiin. Molemmat kaipaamme suunnattomasti sitä helppoutta, jonka kotiutuminen  tuo tullessaan. Totta kai on hetkiä, kun ei tahtoisi lähteä, mutta yhdessä on selviydytty alkureissun koti-ikävistä ja nyt kotiinpaluun peloista ja jännityksestä.

Täysin emme kuitenkaan ole viimeisiä lomapäiviämme saaneet rentoutua. Ikävien viisumisotkujen takia, jouduimme käymään maanantaina melko rasittavalla ja väsyttävällä visarunilla Burmassa. Kokemuksena matka oli aivan mahtava, mutta edellisen illan (YÖN) MM-kisat vaativat veronsa ja lähes samoilla silmillä reissulle lähdettiin. Yhden selkävammaisen ja yhden häntäluuvaimmaisen matkustaminen minibussissa 8h ei ole koskaan kivaa. Alkumatkasta saatiin vähän nukuttua, mutta hereillä ollessamme ärräpäät lentelivät. Burman puolella ehdittiin pyörähtämään tunnin verran, ja suurin osa ajasta kului immigrationissa. Hienointa reissussa oli saada Myanmarin leimat passiin. Ja ne haetut pidennykset viisumiin.

Ostoksia on tehty viimeisen viikon aikana niin paljon, että eilen laskeskeltiin, että uusi rinkka tai matkalaukku täytyy ostaa jo täältä Chiang Maista tai muuten ei saada kamoja edes Bangkokiin saati kotiin asti. Olemme myös suunnitelleet, että joku sateinen ilta, kun ei enää jakseta shoppailla ja kaikki South Parkit on katsottu kahdesti,  voisimme kirjoittaa pientä (tai suurta) top-listaa parhaista paikoista, majapaikoista ja ruokapaikoista ynnä muusta tärkeästä. Eli sitä sateista iltaa odotellessa (ja kiitos sadekauden alun sitä iltaa ei ehkä tarvitse odottaa niin kovin kauaa).

Paljon terveisiä kaikille ja kotijoukot huomio! Kohta nähdään!

- Emma


Todisteita löytyy!

Kävin manikyyrissa taas vaihteeksi

Jonsku nakkikioskilla

Lisko juoksenteli ravintolan kaiteella

Melkein reissun pahin ruoka

Vähän piti suihkua virittää

1 kommentti: