maanantai 11. huhtikuuta 2011

Snorklausta Gili Airilla

Jeppisjee, eilen oltiin snorkkeloimassa. Aamulla oli tosi hieno keli, kun yhdeksän aikaan lähdettiin “lasipohjaveneellä” riuttoja kohti. Lasipohjaveneellä tarkoitettiin pohjassa olevaa, hieman vuotavaa ikkunaa, josta vastoin kaikkia odotuksia kuitenkin näkyi kaikennäköisiä meren mönkijöitä. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja kaikilla oli mukavaa.

Ensimmäinen pysähdys tehtiin Gili Trawanganin edustalla kilpikonnahavaintojen toivossa. Onni oli matkassa ja pian opas löysikin kilpparin merenpohjasta möllöttämästä. Minä ehdin ensimmäisten joukossa paikalle ja hienolla vedenalaisella kamerallamme dokumentoimaan (mahdollisesti) ikivanhan kilpikonnan liikkeitä. 

Kilpikonnan jälkeen kiipeesimme taas veneeseen ja matka jatkui seuraavalle riutalle. Snorklaus oli vaivatonta, koska menimme aina vahvan virtauksen mukana riutan reunaa pitkin veneen seuratessa takana tai odottaessa edellä. Meno oli siis erittäin letkeää, paitsi jos halusi pysähtyä ottamaan kuvia tai tutkimaan jotakin tarkemmin, jolloin joutui polskimaan kovaa pitääkseen itsensä paikallaan. Ilman räpylöitä homma olisi ollut toivotonta. Ainoa varjopuoli koko päivässä oli, että suurin osa riutoista oli kuolleita massaturismin ja viimeakaisen ‘El Nino’ - sääilmiön takia. Hetkittäin oli siis erittäin synkkää uida harmaassa korallimaisemassa, johon kaikissa väreissä esiintyvät kalat onneksi toivat edes hieman piristystä.

Iltapäivällä alkoi sataa  ja palasimme kämpille juomaan kylmää Bintangia ja katselemaan kuvia koneelta. Muistutuksena nyt voi sanoa, että älkää ikinä lähtekö reissuun ilman läppäriä, on se mainio laite. Tälläkin hetkellä istuskelen altaalla ja kirjoittelen tätä kun Emma ja Jouni uivat. Kuvat alapuolella..

Seuraavaan kertaan,

Jonsku
Shakkimatsi - turpaan tuli, taas...

Emma sukelta syvyyksiin

Pari pikkukalaa

Hieman isompi Gekko, hengailee meidän terassilla

Jonsku sukeltelee

näkymiä pohjasta

Herra kilpiäinen

Kilppari uimassa turisteja pakoon

Monitoimiurheilua

Kaveri tähystämässä kareja

Merirosvoja! Eikä olle edes somaliassa...

2 kommenttia:

  1. Hyi mikä Gekko! Herra.Klipiäinen oli kyllä ihanan näköinen =) Voi että kuinka hienoja kuvia otitte!

    VastaaPoista
  2. Haluaisitko käydä Gili Islands uudelleen?

    VastaaPoista