maanantai 7. helmikuuta 2011

Chiang Mai

Noniin, pitkästä aikaa taas blogipäivitystä kirjoittamassa. Miljöö kirjoittamiseen on idyllinen, istun meidän ‘’budjettihotellin’’ sisäpihalla suihkulähteen ja uima-altaan välissä. Täällä pohjoisessa on halpaa. Hotellihuone, jossa nyt olemme, maksaa 7,5€/yö, ja hintaan sisältyy iso huone, hyvä sänky petivaatteilla ja kunnon tyynyillä yms, rajaton oikeus polskia uima-altaassa sekä oma kylpyhuone. Kelpaa siis asustella köyhien opiskelijoidenkin.

Bangokista ei voi sanoa muuta näin jälkeenpäin, kuin että uudestaan on mentävä, mahtava paikka! Saatuamme tarpeeksemme metropolista tällä kertaa otimme siis yöjunan Chiang Maihin. Seurasi n. 14 tunnin junamatka, josta olisi VR:n väellä aika paljon opittavaa. Ostimme kakkosluokan liput nukkumapaikoilla ja ruoilla, jolloin hintaa kertyi hieman alle 20€ per. henkilö. Illalla meille tarjoiltiin paikoillemme viiden ruokalajin ateria alkukeittoineen ja jälkiruokahedelmineen, jonka jälkeen vuoteet sijattiin ja siirryimme vielä hetkeksi salonkiin nauttimaan virvokkeita erään britin ja erään italialaisen kanssa. Aamulla heräsimme, kun tarjoilija tiedusteli, saisiko aamupalan jo tarjoilla (pari paistettua munaa ja nakkeja, kinkkua, toasteja, hedelmiä yms.) ja tulisiko aterian kanssa kenties kahvia vai teetä. Olimme siis kaikin puolin tyytyväisiä, että valitsimme taas junan bussin sijasta.

Hyvä meininki jatkui perillä juna-asemalla, kun etsittiin vielä kartasta itseämme suhteessa kaupunkiin ja joku kaveri tuli kyselemään, oltaisiinko majapaikkaa vailla. Kaveri näytti kuvia ja hinnastoa hotellistaan, ja innostuttiin sen verran, että otettiin junasta tutuksi tullut britti mukaan. Diiliin kuului ilmainen lava-autokyyti kaupunkiin katsomaan paikkaa, mutta jäädä ei ollut pakko jos ei pidettäisi paikasta. Täällä ollaan edelleen.

Nyt pari päivää täällä Chiang Maissa on mennyt ihan puhtaasti nautiskellessa ja kävellessä ympäri kaupunkia. Eilen oltiin ihmettelemässä koko kaupungin seurana vuosittaista Chiang Mai Flover Festivalia ja siellä meni käytännössä koko päivä. Ostettiin aina vastaantulevista kojuista jotain paikallista ruokaa ja napsittiin valokuvia enemmän kuin perus Tokiolainen kauppatorin ihmeistä. Illalla mentiin juhlimaan Bob Marleyn 66v. synttäribileitä paikalliseen, jossa meininki yltyi niin kovaksi illan mittaan, että myös pöydillä ja tuoleilla tansittiin lattian lisäksi. (me pysyimme lattialla). Pitkän päivän väsyttäminä lähdimme kuitenkin jo ennen puoltayötä kotiin päin, mutta kaiken kaikkiaan koko päivä oli erittäin onnistunut.

Tänään meitsi nukkui hyvällä omallatunnolla puolille päivin, mutta Emma aamuvirkkuna heräsi jo joskus kukonlaulun aikaan lukemaan kirjaa, koska siinä oli jännä kohta. Mä luen aina iltaisin paljon myöhempään, joten Emman on syytäkin kiriä, koska mä olen edelleen yhden kirjan edellä. Ostettiin Stieg Larssonin Millenium-trilogian osat 1. ja 2, joista Emma lukee nyt ykköstä ja mä toista. Ennakkoluulojen vastaisesti kirjat ovat todella hyviä ja koukuttavia - kaikille ketkä eivät ole lukeneet suosittelemme lämpimästi. Aamulla päätimme pyhittää tämänkin päivän puhtaasti rentoutumiseen ja kaupungin tutkimiseen, joten heti aamupalan jälkeen suuntasimme basaareille, josta saaliiksi jäi minulle uudet sandaalit ja molemmille käsintehdyt villapaidat pohjoisen kylmää edeltäkatsoen. Kotimatkalla poikkesimme ottamaan Thai-hieronnat huimaavaan 3€ hintaan per nenä. Hieronta kesti tunnin ja käsitti jalat, selän, hartiat ja päänahan. Hinta-laatu-suhde oli kohdillaan ja mennään varmasti uudestaan. Hieronnan jälkeen kävimme vielä ilta-uinnilla ja syomässä kunnon riisikastikemätöt, joka johtaakin tähän hetkeen, josta kerroin tekstin alussa.

Huomenna aletaan taas hakea elämyksiä, ja herätyskello herättää melko aikaisin. Ideana on aamulla vuokrata pätkä ja mennä eläintarhaan kaupungin laitamille, ja jos keritään takaisin riittävän aikaisin, niin mennä katsomaan stadionille Muay Thaita, Thaimaalaista potkunyrkkeilyä. Siellä on lähes joka päivä muutama länkkäri ottamassa turpaansa paikallisilta mestareilta - viihdearvo on siis taattu.

-Jonsku

P.S Missä on kaikki Suomalaiset, edelliset tavattiin Intiassa. Outoa.
P.P.S Uudet kuvat alapuolella!

1 kommentti:

  1. Toi junamatka kuulosti kyllä aika kivalta verrattuna näihin "oho tuli lunta"-juniin täällä.. Oon lueskellu tätä teidän blogia säännöllisesti ja nyt vaa enemmän ja enemmän tekis mieli alkaa kerätä rahaa omaa reissua varten. :D

    VastaaPoista