tiistai 1. helmikuuta 2011

Nyt on kavelty

Ja kuljettu kaikilla muillakin tavoilla niin maassa, ilmassa ja vedessakin. Eilen siis mentiin vahan 'shopping' vaikkei mitaan ostettukaan. Ensin mentiin siis jokiveneella hirmuinen matka SkyTrain-asemalle, josta jatkettiin SkyTrainilla ostosparatiisiin. Ei oikein osattu sijoittaa itseamme kartalle, kun tarkoitus oli menna MBK:hon ja paadyttiinkin Central Worldiin. Huomattiin kuitenkin, etta tama pieni suunnistusvirhe oli hyvin tervetullut, kun loydettiin itsemme Helsingin kokoisesta ostoskeskuksesta.

Central World oli suunnaton jarkytys aluksi molemmille. Ei tiedetty mihin suuntaan lahtea ja joka paikassa naytti kalliilta. Paatettiin lahtea ylos, koska pelattiin eksyvamme ja ettei loydeta enaa ikina ulos. En tieda mika vaisto meidat johdatti reitillemme, mutta muutaman kymmenen minuutin hammastelyn jalkeen loysimme itsemme KFC:n edesta miettimassa kuumeisesti mennako sisaan vai ei. Paatimme pistaa budjetin paukkumaan ja turvottaa itsemme aivan sairaalloisella kanan syomisella. Mikaan ei ole koskaan maistunut yhta hyvalta ja pahalta yhta aikaa. Omatunto soimasi jalkeen pain, mutta hyvaksyimme retkahduksen. Syomisen jalkeen kavimme viela hakemassa vahan jaateloa, joka oli oikein herkkua kun Intiassa sita ei uskaltanut syoda.
Kiertelimme viela hetken Central Worldissa ja loysimme sielta kaiken, mita maa paallaan kantaa ja vahan enemmankin.

Loydettyamme ulos lahdimme taas etsimaan MBK:ta, mutta paadyimmekin pienen harhailun jalkeen Siam Paragoniin. Se oli lahes samaa tasoa kun Central World ja emme oikein enaa keksineet, mita emme olisi nahneet. Pian saimme kuitenkin tietaa, etta siella sijaitsee valtava akvaariomaailma jossakin ja paatimme etsia sen. Meilla ei kuitenkaan ollut varaa menna sinne, joten paatimme keksia jotain muuta. Jonsku keksi, etta etsisimme elokuvateatterin ja se loytyikin aivan ylimmasta kerroksesta (8. tai 9.). Menimme sitten ihmettelemaan, etta mita voisimme menna katsomaan. Yhteisymmarrys loytyi helposti ja lahdimme ostamaan lippuja elokuvaan Meet The Parents 3. Ennen elokuvan alkua meille jai noin tunti aikaa ja paatimme seikkailla hetken ostoskeskuksessa. Menimme hisseilla alas ja tulessamme samoilla hisseilla takaisin ylos paadyimme eri paikkaan (miten on mahdollista?). Teatteri oli hieno ja penkit taipuivat mukavasti lepoasentoon, kun niihin istui. Myos elokuva oli mainio. Ainut asia, mika vahan hammastytti, oli kansallislaulu, joka parahti soimaan ennen elokuvaa ja kaikki nousivat seisomaan.

Elokuvan jalkeen oli jo pimeaa ja paatimme, etta on aika palata kampille. Otimme tuktukin kadunkulmasta ja huristelimme takaisin  Khaosan Roadille. Nahtiinpa siina matkalla se MBK:kin. Ei me pahasti oltu eksyksissa. Se olisi ollut seuraava ostoskeskus silla kadulla. Vahan harmitti. Ilta menikin sitten rattoisasti syodessa ja jalkoja lepuutellen.

Tanaan mentiin sitten vierailemaan China Townissa. Ensin paatettiin kavella sinne, mutta Jonskun yhteistyokyvyton vatsa esti aikeemme ja otimme matkalta tuktukin. Paastiinkin sitten napparasti perille ja ihmeteltiin aikamme kaikkia pikku katuja ja kujia. Takaisin kotiin paatimme kulkea jalan. Loysimmekin matkalta mita suurimpia toreja ja naimme niin paljon chileja, etta niilla olisi tayttanyt isommankin uima-altaan. Kavimme syomassa jossakin paikallisessa pikakuppilassa ja ruoka oli todella hyvaa ja halpaa (ja sita oli paljon!). Ruoan jalkeen jatkoimme kavelya ja ostimme parit donitsit jalkkariksi. Maksoivat 5 bahtia kappale ja olivat todella maukkaita. Vannoin, etta ostan toisen seuraavalta myyjalta, mutta seuraavaa ei koskaan tullut. Ei jaksettu kavella koko matkaa takaisin kotiin ja tultiin loppumatka tuktukilla.

Nyt on lepailty pari tuntia ja kohta lahdetaan syomaan. Tanaan ollaan eletty taas pienella budjetilla, joten saatetaan illalla hemmotella itseamme jalkahieronalla. Saa nahda kuinka kay.

Kuvia koitetaan noilta reissuilta lisata kunhan keksitaan miten.

- Emma   

3 kommenttia:

  1. Kyllä kaksi elokuvien suurkuluttajaa löytää leffateatterin mistä vaan. Odotinkin jo että milloin keksitte alkaa käymään niissä.

    Tuija

    VastaaPoista
  2. Tsau, mikä on MBK, kun en osaa yhdistää mihinkään. Tuli mieleen että jos lähdette pikkuhiljaa pohjoiseen, kannattaisi ehkä käydä katsomassa kuuluisaa Kwai-joen siltaa Kanchanaburissa. Se on parin tunnin matkan päässä, gogletuksella löytyy infoa vaikka kuinka paljon. On vissiin aikamoinen turistirysä, mutta ainakin historiallisesti näkemisen arvoinen.

    Masa

    VastaaPoista
  3. jees, kiitti vinkistä - pitää tutkia asiaa. Ja on se leffassakäynti sen verran verissä, että oli pakko käydä kokeilemassa täälläkin :)

    VastaaPoista