maanantai 28. maaliskuuta 2011

Balille mars!

Huomenna lennetään Balille! Nyt on reilu viikko vierähtänyt Toba- järvellä ja hetkeäkään ei vaihdettaisi pois. Aina tekee hyvää pitää pieni loma loman sisällä. Edellisestä päivityksestä ei ole tapahtunut paljonkaan…

Olemme nukkuneet noin 14 tuntia vuorokaudessa, jolloin itse päivää jäljelle jää 10 tuntia. Tästä kymmenestä tunnista arviolta neljä on käytetty syömiseen ja toiset neljä löhöämiseen/kirjojen lukemiseen/leffojen katseluun. Päivään on siis yleensä jäänyt kaksi tuntia pakollisten aktiviteettien jälkeen, jotka olemme vuoropäivin käyttäneet uimiseen tai biljardin pelailuun. Melko rentoa siis. 

Viikon ehdottomiin kohokohtiin kuuluu tapaaminen tappavanmyrkyllisen jättiötökän centipede kanssa (kuva alempana). Oltiin yksi päivä lounaalla, kun sellainen käveli vastaan. Huusin hotellin työntekijälle, koska ensimmäinen ajatus sen näköisestä otuksesta on, että se tappaa jopa paremmin kuin Raid. Työntekijä juoksi paikalle, alkoi huutamaan, nappasi biljardimailan ja hakkasi ötökän solmuun (myöskin kuva alempana). Kävimme myös parina iltana katsomassa paikallista rokkibändiä, joka soitti rokkenrollia eri aikakausilta vahvasti Batak-henkisellä sovituksella. Asennoitui oikein, niin erittäin hauskaa oli.

Tänä aamuna lähdimme taksilla kohti Medania. Taksilla bussin sijaan siksi, että saimme sen samaan hintaan kuin julkisenliikenteen bussin hotellipäällikön kautta. “You good customers, I arrange taxi for you”. Ajatus päälliköltä oli erittäin mukava, mutta siitä seurasi kyllä ehdottomasti tähänastisen elämäni pelottavimmat viisi tuntia. Auto oli aika uusi, joten sillä pääsi kovaa. Pakko oli kääntää katse pois mittarista 130km/h vauhdissa jalkakäytävän levyisellä tiellä, jossa oli enemmän liikennettä kuin lahdentiellä juhannusperjantaina. Kuskilla oli myös selvästi oma tyyli ajaa - omalle kaistalle sai mennä vasta kun pystyi erottamaan vastaantulevan kanssa-autoilijan silmänvalkuaisista ohuimmatkin verisuonet. Pelottavaa oli myös se, että mitä lähempänä kuolemaa kävimme, sitä kovempaa kuski nauroi ja hurrasi. Meitä pelottaa aina Aasialaisen kyydissä, mutta tällä kertaa pelotti paikallisiakin, jotka tulivat samalla taksilla. Se kertoo jo jotain.

Nyt olemme löytäneet Medanista majapaikan, aikamoinen luola, mutta kaupungissa on kallista. Eikä edes haittaa, olemmehan kaikkea todennäköisyyttä vastaan edelleen hengissä. Tänään testattiin ajokulttuuri oikein tosissaan, mutta huomenna on tiedossa hardcore-päivä, eli kaksi lentoa Indonesialaisella lentoyhtiöllä. Fun and Games…

-Jonsku



Centipede iloisena ennen käsittelyä


Auringonlasku terassilta Toballa.

Maisemia Tobalta

Centipede käsittelyn jälkeen

Hieman maisemia hotellin parvekkeelta Tobalta.

Medanin hulinaa

Hieno moskeija Medanissa

Toba kiteytyy tässä kuvassa. Lauttamatkalla Parapattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti