torstai 6. tammikuuta 2011

Etta nama ajavat kovaa...

Jees, taalla ollaan vihdoinkin. Tiistaina lahdettiin kotoa ja sitten lenneltiin n. 20h. Odotusten vastaisesti myos matkatavarat lensivat yhta paljon, ja budjettilennot olivat hienommat kuin kumpikaan olisi uskonut. Tarjosivat jopa alkudrinkit ja ruoka syotiin oikeilta lautasilta metalliaseilla.

Goan lentoasemalta otettiin prepaid taxi Bagaan, josta selvisi etta jokaisen pienen intialaisen sisalla asuu rallikuski. (yllatys). Taksikuski kierratti meita hotellista hotelliin jossain 5-tahden resorteissa saadakseen sen pienen rahan mita lomakeskukset maksavat. Lopuksi arahdettiin ja jaatiin pois "paakadulla" muutaman lehman ja muun elukan luokse ja alettiin metsastaa nukkumapaikkaa. Loydettiin kallis, mutta asuttava maja, ja ollaan viela seuraava yo siella kun eivat antaneet vain yhta yota ostaa kerralla. Respan tyontekija kusetti silmat kirkkaina, mutta leikittiin tyhmia etta paastiin nukkumaan vasyt pois. Hotellihuoneen mielenkiintoisimmat eksoottiset piirteet ovat: ilmastointi joka ei toimi, sangyn ylapuolinen valo jota ei saa mitenkaan pois paalta paitsi repimalla lampun pois ja lattialle vuotava vessanpontto. Taidettiin siis saada mita haettiin.

Huomenna siirrytaan yksi ranta pohjoiseen Anjunan kylaan, joka kuulopuheiden mukaan olisi rauhallisempi ja halvempi paikka elaa ja asua. Tama Baga ei taysin ollut meidan makuumme, koska taalla on melko paljon pakettimatkalaisia ja sen mukainen hintataso. Eilen meni kolmen paivan rahat ja tanaan ollaan pihistelty oikein kunnolla, ja syoty jotain mika Emman mielesta oli "kanan silmia", mutta Jonskun mielesta maistui ihan hyvalta kun laittoi riittavasti chilia. Huomenna nuukailu jatkuu, kun ajattelimme jonkun muun siirtymiskeinon sijasta patikoida. Jos vaan siis kelit sallii, ja eikohan ne salli. Kuumaa on ollut. Ja aurinkoista. Matkaa on karkean arvion mukaan jotain kuuden ja kymmenen kilometrin valilla, reitista ei mitaan hajua. Ostetaan paljon banaaneja ja vetta, niin eikohan me sinne loydeta.

Hikisin mutta onnellisin terveisin Emma & Jonsku

P.S
Kuten joku viisas matkusteleva tv-kasvo joskus sanoi - Hajotkaa pakkaseen!

1 kommentti: