lauantai 22. tammikuuta 2011

Nyt on levon aika

Nyt ollaan sitten taalla Hampissa! Hengissa, mutta ei aivan taysissa voimissa. Tasta syysta paivittelysta onkin hetki vierehtanyt. Eli voisinkin aloittaa ihan alusta niin kaikki varmasti ymmartaa.

Tiistai iltana Jonskuun iski joku kummallinen kuumetauti, jota yritettiin hoitaa ihan omilla laakkeilla. Kuume saatiin aina muutamaksi tunniksi laskemaan, mutta vatsa ei rauhoittunut ja kuume nousi aina takaisin yli 38C. Joten keskiviikko vietettiin lahes kokonaan hotlalla ja lepailtiin.  Mina tosin juoksin kaupasta vetta ja mehua ja toisinaan jopa jotain naposteltavaa. Sovittiin, etta torstaina lahdetaan jos olo sallii. Pakkasin molempien kamat valmiiksi ja laitoin kellon soimaan 5.40. Silloin viela ajatus lahdosta tuntui aika kaukaiselta haaveelta.

Torstai aamuun mennessa Jonsku oli kuitenkin pumpannut kehoonsa sellaisen maaran laakkeita, etta uskalsi lahtea reippaasti liikenteeseen vahan yli kuusi. Oltiinkiin sitten mitoitettu taas ajantarve ihan pieleen ja ensin odotettiin bussia juna-asemalle n. 30min ja juna-asemalla saimmekin odotella sitten lahemmas kolme tuntia. Asemalla odottelu saikin Jonskun olon jo aika heikoksi, mutta selvittiin tunnin junamatkasta kuitenkin ihan kunnialla. Margao olikin sitten aika kuumottava paikka ja otettiin vain aseman lahelta kallis hotelli (700rs/yo) ja potkotettiin loppu paiva. Minakaan en oikein silloin paassyt lahtemaan kaupungille kun kaikki tuijottivat todella ikavasti mihin ikina menikin, joten tyydyin osaani ja katsoin leffoja hotellilla.

Seuraavakin yo meni ihmetellessa, etta voidaanko jatkaa matkaa perjantaina. Edessa olisi kuitenkin 7h junamatka ja tahan asti Jonskun paivat olivat kuluneet sangyn ja vessan valia ravatessa ja enimmakseen nukkuessa. Laitoin kuitenkin taas heratyksen 20 vaille seitseman ja toivoin parasta. Kellon soidessa Jonsku ilmoitti, etta nyt ei pysty liikkumaan mihinkaan ja sovittiin, etta jatketaan matkaa sitten joku toinen paiva. Vahan vaille seitseman Jonsku kuitenkin paattii, etta nyt lahdetaan ja sitten hilpaistiin nopeasti juna-asemalle ja piinaava matka Hospetiin alkoi.

Itse nautin matkasta. Maisemat vaihtuivat tiuhaan ja tuuli puhalsi mukavasti avoimista ikkunoista. Jonskulle matka oli kuitenkin ikavampi, mutta onneksi meilla sentas oli suhteellisen tilava penkki, jolla Jonsku pystyi nukkumaan. Hospetista otettiin riksa Hampiin ja tultiin Hampista viela veneella joen yli toiselle puolelle etsimaan vahan halvempaa majoitusta. Nyt asutaan 300rs/yo ihan kohtalaisessa huoneessa, jossa on oma vessa. Tanaan saatiin sitten kutsuttua laakari hotellille ja se antoi Jonskulle laakkeita kuumeeseen ja vatsakipuihin. Toivottavasti olo nyt niilla paranisi ja paastaisiin joku paiva katselemaan raunioita.

-Emma

1 kommentti:

  1. Terveisiä matkalaisille ja paranemista Jonskulle, toivotaan, että lääke puree! äiti Ilolasta

    VastaaPoista